Vozio Golfa sa lažnim tablicama, vozilo mu oduzeto zbog duga od 14.423,60 KM

Tokom vikenda u rutinskoj saobraćajnoj kontroli policijskih službenika zaustavljen je 31-godišnjak u putničkom motornom vozilu marke VW Golf serije 3.

Službenicima je prvo sumnjivo bilo što se na vozilu nalaze tablice od drugog automobila, a provjerom u bazu utvrdili su da vozač duguje preko 14.000 KM te da je od ranije poznat policijskim organima reda i mira po kršenju zakona piše Crna-Hronika.

Dana 28.10.2023. godine u 08.10 sati policijski službenici su u ulici Bijeljinska iz saobraćaja isključili vozača motornog vozila marke “Golf III” lice inicijala M.A. rođenog 1992. godine nastanjenog u Brčkom, jer je upravljao vozilom za koje je utvrđeno da ima postavljene nepripadajuće registarske oznake.

Provjerom je utvrđeno da je lice upravljalo vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a u registru je utvrđeno da po osnovu neplaćenih novčanih kazni navedeno lice ima dug u iznosu od 14.423,60 konvertibilnih maraka, te mu je zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79