Vučić: Donijeli su mi papir za Kosovo, boljela me je glava nisam mogao da ga primim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su Miroslav Lajčak i savjetnici Emmanuela Macrona i Olaf Scholz u Beograd donijeli neki papir u Beograd koji je on odbio da primi, odgovarajući na pitanje o nacrtu sporazumu Beograda i Prištine koji je objavio Albanian post, a koji su navodno pripremili Njemačka i Francuska.

„Ja sam pročitao taj papir. Znajući šta će da se zbiva, odbio sam da ga primim. Ne mogu da kažem da sam četiri stranice mogao da zapamtim poslijje petnaestominutnog čitanja. Jasno je da do objavljivanja nije došlo sa srpske strane. Da li su objavili Albanci ili neko drugi, zato što mu to odgovara koristeći medije, potpuno mi je svejedno. Da li je to sasvim tačno ili nije, ja ne mogu svakog detalja da se sjetim, ali znam šta su bile nečije ideje“, rekao je Vučić za TV Pink iz SAD.

On kaže da kada je govorio o novoj arhitekturi, nije ništa slagao ljude u Srbiji.

„Neke ideje koje su oni napisali, o tim idejama sam slušao. Dovoljno sam iskusan da sam znao da ne treba da uzmem taj papir“, naveo je Vučić.

Upitan gdje je sada taj papir, on je rekao da ga čeka da ga uzme. Na pitanje da li će ga uzeti, on je rekao: „Još ne mogu, glava me boli“.

On je naveo i da ne postoji mogućnost da Srbija pusti Kosovo u UN.

„Ovdje se postavljaju stvari prilično jasno. Kažu Putin je postavio zid – ili si sa ove strane ili one strane zida. Predstoje nam teški pritisci i po pitanju energetske sigurnosti“, rekao je Vučić.

On je naveo da ako prihvatimo ili ne prihvatimo prijedlog bit će problema.

„Ako prihvatimo, više nikada nećete moći da izbacite Prištinu iz UN“, izjavio je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79