Foto: Instagram
Vučić nakon susreta sa Dodikom poručio: Srbija i RS će se 23. maja boriti zajednički!

Vučić nakon susreta sa Dodikom poručio: Srbija i RS će se 23. maja boriti zajednički!


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Razgovarali su o odnosima Srbije i RS-a te reakcijama srpskog naroda na predstojeće glasanje o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

“Obavijestio sam predsjednika Dodika o naporima koje Republika Srbija preduzima kako bi se zaštitili vitalni nacionalni interesi srpskog naroda, ali i međunarodno javno pravo, još jednom ponovivši da bi usvajanje takve rezolucije značilo otvaranje Pandorine kutije za budućnost uz otvaranje nebrojeno mnogo rana iz prošlosti,” napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Vučić je također istakao da ga je Dodik informisao o razgovorima koje je imao u Budimpešti s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i o daljim perspektivama razvoja odnosa Srbije i RS-a. “Dodik me je upozorio da će donošenje rezolucije o genocidu u Srebrenici imati katastrofalne posljedice na odnose unutar BiH,” dodao je Vučić.

Jedna od glavnih tema razgovora bio je i predstojeći Sabor srpskog naroda, zakazan za 8. jun u Beogradu. Na saboru su planirane brojne zajedničke aktivnosti, potpisivanje memoranduma i sporazuma, te događaji koji će potvrditi jedinstvo srpskog naroda i njegovo pravo da očuva svoja ognjišta, bude svoj na svome i zaštiti pravo na budućnost budućih generacija.

Vučić je najavio zajedničku borbu Srbije i RS-a 23. maja.

“Republika Srbija i RS će se 23. maja ove godine, zajednički i jedinstveno, boriti za istinu, ponos i dostojanstvo srpskog naroda,” rekao je Vučić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija