Vučić o Milanoviću: Vidjela žaba da se konj potkiva, pa i ona nešto da kaže

Vučić o Milanoviću: Vidjela žaba da se konj potkiva, pa i ona nešto da kaže


Na Generalnoj skupštini UN-a došlo je do indirektnog okršaja Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, i Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske, a za sve je zaslužan zahtjev Milanovića da se prizna nezavisnost Kosova.

Milanović je u svom govoru izrazio zabrinutost zbog nedavnih događaja u odnosima između Kosova i Srbije. Predsjednik Hrvatske je pozvao na smanjenje napetosti, istaknuvši važnost priznanja Kosova kao ravnopravnog člana međunarodne zajednice.

“Evo, vidim ovih 100 zemalja stalo u red da poslušaju Milanovića, sve se guraju. Eno tamo kažu: „Pozvao nas Milanović, pa stojimo da potpišemo za nezavisno Kosovo.“ Vidjela žaba da se konj potkiva, pa i ona nešto da kaže po tom pitanju”, citirali su Vučićevu izjavu u New Yorku srbijanski mediji.

Vučić je u nastavku opisao dijalog između Beograda i Prištine, koji se odvija uz posredovanje EU i podršku Sjedinjenih Američkih Država, kao monolog Prištine, pri čemu je dodao da Srbija spremno napreduje na svom putu prema EU.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija