Vučić o Milanoviću: Vidjela žaba da se konj potkiva, pa i ona nešto da kaže

Na Generalnoj skupštini UN-a došlo je do indirektnog okršaja Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, i Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske, a za sve je zaslužan zahtjev Milanovića da se prizna nezavisnost Kosova.

Milanović je u svom govoru izrazio zabrinutost zbog nedavnih događaja u odnosima između Kosova i Srbije. Predsjednik Hrvatske je pozvao na smanjenje napetosti, istaknuvši važnost priznanja Kosova kao ravnopravnog člana međunarodne zajednice.

“Evo, vidim ovih 100 zemalja stalo u red da poslušaju Milanovića, sve se guraju. Eno tamo kažu: „Pozvao nas Milanović, pa stojimo da potpišemo za nezavisno Kosovo.“ Vidjela žaba da se konj potkiva, pa i ona nešto da kaže po tom pitanju”, citirali su Vučićevu izjavu u New Yorku srbijanski mediji.

Vučić je u nastavku opisao dijalog između Beograda i Prištine, koji se odvija uz posredovanje EU i podršku Sjedinjenih Američkih Država, kao monolog Prištine, pri čemu je dodao da Srbija spremno napreduje na svom putu prema EU.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79