Vučić: Od početka augusta smo u vanrednom stanju

Od početka augusta do 31. marta usljedit će najtežih osam mjeseci dosad, istakao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da nije došao da govori o sebi, već o problemima sa kojima se Srbija suočava i o teškoj krizi koja je pred njenim građanima, prenosi Danas.

“Do kraja marta, iako ga formalno ne uvodimo, za nas je u državi vanredno stanje – naveo je Vučić.

Razgovarao je sa Anom Brnabić i Sinišom Malim, i istakao da će od početka augusta do 31. marta biti najtežih osam mjeseci za Srbiju dosad.

“Nemamo vode nigdje. Nema vode u Đerdapu, nema vode na Perućcu, nema vode nigdje. Cijena struje je danas dostigla rekord na nivou Evrope, a naši ljudi plaćaju 14 puta manju struju – rekao je Vučić i dodao da „smo preuzeli na državu veći dio toga“.

Kako je dodao, država ne krvari samo za struju, nego i za gas.

“Mi smo jedina zemlja koja se odrekla, a svi su se grabili za silicijumom, terbijumom, a samo mi smo se odrekli svoje nafte. Mi šutimo, gledamo kao tele u šarena vrata i pristajemo na sve što drugima odgovara – rekao je on.

Mnogo je problema što se tiče struje i gasa, kazao je srbijanski predsjednik na Pinku, mada kako je istakao mnogi problemi sa gasom su i riješeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79