Vučić odgovorio Konakoviću zbog poziva u Potočare: Defakto si pozvao na moje ubistvo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je na televiziji “Happy” odgovorio ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinu Konakoviću koji ga je pozvao da posjete Potočare, New York i sarajevske Kazane.

Konaković pozvao Vučića u Potočare, New York i Kazane: Možeš se ogrnuti zastavom, a i ne moraš

“Da tamo odemo da se poklonimo žrtvama ovog stradanja. DA odemo zajedno, ako hoće, ovdje u Sarajevu na Kazane gore, gdje su civilne srpske žrtve. Da odemo zajedno u Jasenovac. Sve ono za šta treba hrabrost, ja imam i hoću. I ako se tako budemo ponašali na tom polju, stvaramo pretpostavke da se fokusiramo na ono što nam je veoma važno. Mi smo jedni drugima veoma važan spoljno-trgovinski partner. Imamo velike i obimne razmjene, imamo ambicije da budemo dio Evropske unije. Moramo sarađivati, dakle, i to je ona strana kojom bi bio sretan. Ali moraju se ispuniti ovi ljudski preduslovi da jedne druge poštujemo, da žrtve stradanja poštujemo, da ne provociramo i ne izazivamo“, rekao je danas Konaković.

Vučić mu je odgovorio:

“Što se tiče Konakovića, došao sam večeras da slušam više. Ja bih to podijelio na tri dijela — prvi je taj da je za sve kriv Vučić. Druga stvar koja je važna je su toliko nervozni zbog neočekivanog rezultata, da je on sebi dozvolio da pozove na moje ubistvo, što vam je promaklo. Okej, smeta mu zastava Srbije. Nama njihove zastave ne smetaju, rekao da mogu sa tom zastavom da dođem u Srebrenicu 11. jula, gdje sam bio, pognuo sam glavu prilikom stavljanja cvijeća, ali ne i tokom napada. Ti bijedni pokušaji su toliko jadni, ali kada nemate ništa drugo, onda se uhvatite za laž. Hvala mu na tom pozivu da budem ubijen. Budem li se odazvao, samo da znate da je Konaković odgovoran. Što se tiče trećeg dijela, mi smo od početka razumjeli njihov plan, koji nikada nije bio poštovanje žrtava. Oni ne izgovaraju Srbija, nego RS”, rekao je Vučić.

Vučić je govorio o usvajanju Rezolucije o genovidu u Srebrenici.

Kaže da je Srbija veliki pobjednik.

“Glavni junak je bila naša zemlja, koja je uspjela da napravi respektabilan rezultat, nemoguć u tim uslovima”, rekao je Vučić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79