Vučić: Otvoreno mrzite Srbiju, vi da nas ugrožavate kupili bi Autan protiv komaraca

Vučić: Otvoreno mrzite Srbiju, vi da nas ugrožavate kupili bi Autan protiv komaraca


Predsjednik Aleksandar Vučić poručio je premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju i predsjedniku Crne Gore Milu Ðukanoviću “ostavite Srbiju na miru i prestanite da obmanjujete javnost”.

– Srbija će čuvati mir i stabilnost, i ponosni smo na činjenicu da želimo sami da čuvamo svoju zemlju – kazao je, između ostalog Vučić.

Ukazao je da je posljednjih nekoliko mjeseci ubrzana je kampanja žigosanja Srbije koja dolazi sa pojedinih centara moći i dijela regiona.

– Ne od juče, naizrazitiju ulogu u otvorenoj i ogoljenoj mržnji prema Srbiji i svemu što je srpsko dolazi od Aljbina Kurtija i Mila Đukanovića. I razumije se da se uvijek služe neistinama i ogoljenim lažima sa samo jednim ciljem – da sebe predstave kao tobožnje žrtve, a Srbiju kao velikog agresora na svakojaki način – rekao je Vučić.

Istakao je da su iskoristili priliku “da srpsku kupovinu kineskog sistema FK3 koji služi za protivvazduhoplovnu odbranu, to je defanzivno oružje, iskoriste i kažu cijelom svijetu kako smo kineski i ruski saveznici koji ugrožavamo mir u regionu, iako smo mi u potpunosti okruženi NATO teritorijama, ne uvijek NATO zemljama”.

– Na koji način ih ugrožavamo defanzivnim oružjem ni sami nisu u stanju da kažu. Taj naš sistem služi za uništavanje krstarećih raketa, neprijateljske avijacije koja bi narušila vazduhiplovni prostor Srbije. Pa se pitam kako time ugrožavamo i Prištinu, ili kako na takav način ugrožavamo Podgoricu? Da se našalim, bolje bi nam bilo, da kupujemo Autan sprejeve jer mnogo nam je važnije da se zaštitimo od rojeva muha i komaraca, nego od bilo kakavih ozbiljnih vazduhoplovnih snaga koje oni posjeduju. Šalu na stranu, ovdje je suština u nečemu drugom – u želji da se naudi Srbiji u želji da Srbija uvijek bude kriva, ili da bude slaba onako kako su je oni doživljavali kada su proglašavali nezavisnost Kosova – poručio je Vučić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija