Vučić potvrdio da su srbijanski vojnici povrijeđeni: Dešava se, to je vojska, nisu manekeni

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je potvrdio da je troje pripadnika Vojske Srbije povrijeđeno na poligonu Pasuljanske livade tokom priprema za jučerašnje gađanje, kada je zbog oluje stablo palo na šator u kom su se nalazili.

– Vojnik Anđelić koji je najteže povrijeđen je stabilan, vjerujemo da će sve proći bez ikakvih posljedica, a jedan je već na kućnom liječenju. To su stvari koje se uvijek dešavaju. Kad imate gađanja neko može da strada. To je vojska, nisu manekeni – rekao je Vučić.

Upitan zašto Ministarstvo odbrane i VMA nisu iznijeli sve informacije o tom incidentu, Vučić je rekao da „ne moraju da izlaze sa svim detaljima“.

– Čemu ta vrsta zlobe i potrebe da se okrivi sopstvena vojska? Problem je u onima koji misle da će u svakoj nesreći naći municiju za sopstvene političke potrebe pošto nikakvu ideju ni plan nemaju – rekao je Vučić.

Dodao je da je odmah poslije incidenta ministar odbrane Miloš Vučević naložio da se nabave kontejneri za smještaj pripadnika vojske, kako bi bili zaštićeni od nevremena.

– Za to treba da damo 2,5 miliona eura, a ja sam protiv toga. Hoćemo sutra po nekom teškom terenu da vucaramo te kontejnere – upitao je Vučić, prenosi Beta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79