Vučić se hvali nabavkom ruskih “letećih tenkova”: Od njega strah prodire neprijatelju do kostiju

Srbija je najavila da će na jesen primiti isporuku 11 ili 12 helikoptera Mi-35 ruske proizvodnje, što će dodatno ojačati njen vojni kapacitet. Predsjednik Aleksandar Vučić iznio je ovu vijest na prikazu naoružanja u Nišu povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva.

“To je naš leteći tenk. Čujete kako zvuči, ima poseban zvuk. Od njega strah prodire neprijatelju do kostiju, kada ga čuju, ima drugačiji zvuk nego mi-17 ili Mi-8 ili N145, prepoznajete ga na nekoliko kilometara. U oktobru treba da stigne sa Kipra 11-12 novih”, rekao je predsjednik Srbije, a njegove riječi potvrdili su i oficiri Generalštaba.

On je podsjetio i da je Beograd djelimično platio u Rusiji kompleks sredstava za radioelektronsku borbu “Krasuha” i mobilni sistem “Repelent”, ali kada je počela agresija ruske vojske u Ukrajini pojavili su se problemi sa isporukom.

Vučić je rekao da je Srbija danas mnogo snažnija i jača nego što je do prije samo nekoliko godina bila i nastavit će da se razvija, ne samo u vojnom smislu.

“Uskoro nam stiže nešto što je veoma važno za opstanak Srbije. Nešto mnogo važno i mijenja poziciju Srbije”, rekao je on.

“Što se tiče vojske”, kako je rekao danas, “i prethodne sedmice dobili smo značajna pojačanja u oruđu i oružju i tek će toga biti”.

“Nastavljamo da se razvijamo, ogroman novac ulažemo, neproporicionalno veliki u odnosu na našu ekonomsku snagu. Ali, mi smo jedina vojno neutralna zemlja u ovom delu sveta, kao i Bosna i Hercegovina zahvaljujući Republici Srpskoj”, rekao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79