Vučić: Srbija u veoma teškoj poziciji, Rusija uvijek bila uz nas

Srbija garantira mir u regionu i nije joj cilj ratovati, niti ulaziti u sukobe, istakao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, gostujući na jednoj srbijanskoj televiziji. Kada je riječ o ratu u Ukrajini kazao je da je Srbija u veoma teškoj poziciji, te da ne krije zabrinutost.

Iako pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji nikad nisu bili veći, Vučić naglašava da je Rusija uvijek bila uz Srbiju i da ona ne može dozvoliti da izgubi jedinog saveznika u Vijeću sigurnosti.

“Ni na koji način nećemo podržavati secesiju nigdje u regionu. Čuvat ćemo granice, hoćemo da Srbija ide naprijed. Imate moju riječ. Mir je od presudnog značaja za Srbiju. Našu zemlju ćemo čuvati i sačuvati. Ne pada mi na pamet da Srbija ratuje. Ne znam šta sutra nosi i imamo najtežu situaciju u svijetu od 1945. Ovo je dječija igra šta će biti kada padne Mariupolj”, rekao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79