Vukanović misli da Mijatović i SDP igraju za SNSD: Dodiku nije ništa potrošiti milion KM za to

Vukanović misli da Mijatović i SDP igraju za SNSD: Dodiku nije ništa potrošiti milion KM za to


Vojin Mijatović danas bi trebao zvanično objaviti kandidaturu za člana Predsjededništva BiH iz reda srpskog naroda.

No, Nebojša Vukanović, opozicionar iz RS smatra da se iza svega krije igra Milorada Dodika.

“Mnogi su u Federaciji u zabludi misleći da je Vojin Mijatović neki veliki bh. patriota. To je čovjek koji je promijenio više stranaka i funkcija i sad glumi nekog velikog bh. patriotu kako bi pokupio glasove Bošnjaka u RS i omogućio Dodiku da lakše pobijedi na tu funkciju. To je, prema nama u RS, vrlo nekorektan potez opozicije iz Federacije. SNSD od toga ima veliku političku korist. Dodik ima ogromnu moć. SNSD i SDP su stara koalicija koja nema zaborava. Mijatović da pobijedi u RS, nema nikakve šanse. Jedini cilj je da pokupi glasove dijela nezadovoljnih koji ne bi glasali za Dodika. Nije lako biti opozicionar u RS”, smatra Vukanović, pa nastavio:

“Mijatović treba da uzme dio glasova onih nezadovoljnih koji ne bi glasali za Dodika, uostalom stara ljubav između njega i SDP-a zaborava nema. Dodiku ne predstavlja ništa potrošiti koji milion KM kako bi osigurao da dobije vlast”, izjavio je Vukanović u emisiji Rezime na FTV.

Odgovarajući na pitanje da je Dodik platio SDP-u ili Vojinu Mijatoviću da bude kandidat za Predsjedništvo, Vukanović je odgovorio:

“Pa SDP ga je kandidovao. Nije se Mijatović sam kandidovao, a on da pobijedi u RS nema šanse”.

Smatra da se Dodik prilagođava izbornoj kampanji.

“Sjedio je sa ovima sa zapada i rekao dajte mi još četiri godine, sad sam prihvatio ANP, ako mi date da budem član Predsjedništva i vlast od 2022. do 2026. BiH će ući u NATO. A sa druge strane on namigiva Rusima. Rusija je sad u teškoj situaciji, poprilično izolovana, pa bilo ko da pruža podršku i on to koristi poigravajući se sa emocijama ljudi. ambasador Kalabuhov je na neki način pokazao nepoštovanje prema svima nama. Održao slovo i otišao, nije čuo šta mi imamo reći. Milorad Dodik će ovih četiri-pet mjeseci raditi ono što uvijek radi pred izbore – glumit će velikog Srbina, patriotu, busat će se u prsa junačka, tobož će prkositi Zapadu, a u stvarnosti će odraditi sve ono što se od njega očekuje. On uopšte nije izolovan.”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija