Vukanović: Neko je maloprije vrijeđao lopove govoreći “Mile, lopove”, a nijedan lopov nije opljačkao svoju kuću

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović izazvao je oduševljenje okupljenih na protestima na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

– Mi znamo svoju sudbu, šta nas čeka, a zrak nam neće zalediti grudi… Bog je dao slobodu za čovjeka. Neko je maloprije vrijeđao lopove govoreći “Mile, lopove”. Nijedan lopov nije opljačkao svoju kuću niti razorio svoj dom. I, da vam kažem, ne bih mu bio u koži da gledam ovaj narod i ovu atmosferu večeras, a na silu je okupio 1.500 ljudi u Bijeljini, a mi ovdje 20.000. Sve je rečeno. Svu su nam djecu rastjerali, od Beča do Berlina, Štokholma i Vašingtona. Niko nas nije ovako razorio. Pakuj se i odlazi. Mile, odlazi. Dosta je. Skinuli smo lance i okove i hvala Bogu – kazao je Vukanović.

Spomenuo je i BN televiziju zbog koje su na prvom mjestu i organizirani protesti. Prisutna je i novinarka ove televizije Slađa Jašarević koja je prije nekoliko dana se supristavila Miloradu Dodiku na pres-konferenciji.

– Neka stisne sad pa neka ne da repetitore BN televiziji i neka nam stavi flaster na usta – poručio je Vukanović.

  Pet hiljada medicinskih radnika iz RS-a će otići u Srbiju da primi vakcinu protiv korone

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79