Vulić i Nešić nagovorili Stanimirovića da im pošalje prijetnje kako bi mogli tvrditi da su “ugroženi” u Sarajevu

Vulić i Nešić nagovorili Stanimirovića da im pošalje prijetnje kako bi mogli tvrditi da su “ugroženi” u Sarajevu


Vladimir Stanimirović, direktor Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine, uhapšen je prije nekoliko dana zbog “postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti, odnosno prijetnji upućenih ministru sigurnosti BiH.

Tužilaštvo BiH za Stanimirovića je zatražilo pritvor.

Prema informacijama koje ima novinar Slobodan Vasković, moguće je da su Nešić i Vulić nagovorili Stanimirovića da im “zaprijeti”, kako bi pokazali da su “ugroženi”, a nakon što je uhapšen čine sve da ga oslobode teških optužbi za ugrožavanje bezbjednosti.

“Ono što je zapanjujuće u ovom slučaju jeste činjenica da i Nešić i Vulićka, kojima je Stanimirović prijetio, brane okrivljenog.

Vulić je nakon što je ranije prijavila prijetnje dobila pojačano obezbjeđenje, a Nešić, takođe, ima pojačano obezbjeđenje iz istih razloga.

Međutim, umjesto da podrže kažnjavanje Stanimirovića, njih dvoje ga brane.

“Neko sa kim provodim najviše vremena, neko sa kim sam odrasla, ne može mi prijetiti niti me ugrožavati. Vladimir Stanimirović je posljednja osoba na svijetu koja bi tako nešto pomislila, a kamoli učinila,” izjavila je Vulić.

Nešić je rekao u da ne vjeruje da uhapšeni Stanimirović ima bilo kakve veze sa prijetnjama upućenim njemu i šefu Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanji Vulić.

Nešić je još dodao da je Stanimirovića upoznao preko Sanje Vulić, koji je njen dugogodišnji prijatelj, i da sa njim nikada nije imao nikakav sukob, probleme, niti zajedničke poslove.

Ubijeđen sam da su upravo njih dvoje nagovorili Stanimirovića da im pošalje prijetnje kako bi mogli tvrditi da su “ugroženi” u Sarajevu, a da je naivac Stanimirović pristao na to. I završio iza rešetaka zbog “postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti, odnosno prijetnji upućenih Nenadu Nešiću i Sanji Vulić.

Istraga će sve otkriti i Tužilaštvo BiH u ovom slučaju mora ići do kraja kako bi se utvrdilo da li se ovakvim “šibicarskim” trikovima pokušava usložniti bezbjednosna situacija u BiH.

Posebno je u cijeloj priči važna činjenica da se Stanimirović i Vulićka nisu razdvajali”, napisao je Vasković.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija