Vulin: Negiranje Republike Srpske siguran način da se prizove nasilje i rat

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocijenio je danas da je izgradnja Bosne i Hercegovine negiranjem Republike Srpske “siguran način da se razori BiH i prizove nasilje i rat”.

On je reagujući na izjavu ministarke inostranih poslova BiH Bisere Turković, da bi ukidanje entiteta u toj državi trebalo učiniti “voljom naroda, a naravno i podrškom sa strane”, naveo da sa “Srbima može svaki dogovor, ali nasilje nikako”.

“Teško je objasniti zašto je razbijena SFRJ, a nije razbijena BiH, a još teže da (Albanci) mogu da pokušaju da dobiju državu na Kosovu i Metohiji, a Srbi ne mogu u BiH… Sve što se dopusti (Albancima), moraće se dopustiti i Srbima.

Ako ministarka spoljnih poslova BiH ne priznaje dejtonsko uređenje (svoje države), zašto bi Srbi priznavali BiH”, ocijenio je Vulin, koji je i predsjednik Pokreta socijalista.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79