Vulin: Srbija traži da se njen integritet poštuje koliko i ukrajinski

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin Srbije izjavio je danas da ako su velike sile Zapada prema Ukrajini iskrene koliko su dosljedne u poštovanju međunarodnog prava, Ukrajinci bi trebalo da se zabrinu.

“Proširenje saradnje sa Rusijom nije stvar poštovanja prošlosti, već je odgovorna odluka okrenuta prema budućnosti. Srbija poštuje međunarodno pravo i zato traži da se i njen teritorijalni integritet poštuje, bar koliko i ukrajinski. Predsednik Vučić je poslednji slobodni vođa u Evropi koji sme da sa najprestižnijih govornica sveta podseti na licemerje velikih sila koje bez griže savesti komadaju Srbiju, a navodno se zaklinju u teritorijalnu celovitost Ukrajine”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Vulin je komentarisao kritike na Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije za naredne dvije godine, koji je potpisan u Njujorku na marginama 77. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79