Vulin: Zašto je skandiranje Ratku Mladiću dovolјan razlog za prekid fudbalske utakmice, a klicanje Naseru Oriću nije

Organizator Super lige mora da odredi jasna pravila koja važe za sve i koja ne dozvoljavaju donošenje odluka pod pritiskom i zato ću pozvati na sastanak direktora takmičenja da se i ovo pitanje riješi, najavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, povodom odluke delegata o prekidu meča Novi Pazar- Partizan.

Naser Orić: Aleksandar Vulin je budala

– Kada navijači Novog Pazara viču “Vučiću, pederu”, to nije razlog za prekid meča, baš kao što skandiranje “Kosovo je pored Srbije” ili “Alija, Alija mi smo tvoja armija”, također, nije razlog za prekid utakamice. Skandiranje navijača Partizana “Nož, žica, Srebrenica” jeste, po mom dubokom uvjerenju, dovolјan razlog da se meč prekine, ali zašto skandiranje “Žuta kuća” nije dovolјan razlog za prekid meča? Zašto je skandiranje Ratku Mladiću dovolјan razlog za prekid fudbalske utakmice, a klicanje Naseru Oriću nije – upitao je Vulin.

On je u saopštenju ocijenio da organizatori Super lige moraju da odrede jasna pravila koja važe za sve i koja ne dozvoljavaju donošenje odluka pod pritiskom i najavio da će pozvati na sastanak direktora takmičenja da se i to pitanje riješi.

– Pravila su ili ista za sve ili nisu pravila – poručio je Vulin.

Meč između Novog Pazara i Partizana, koji je beogradski tim dobio sa 4:1, prekinut je u nedjelju uvečer na više od pola sata zbog toga što su navijači Partizana skandirali Ratku Mladiću.

Utakmica je nastavljena tek nakon što je policija ispraznila taj dio tribina.

(VIDEO) Navijači Partizana veličali Mladića uz povike “Nož, žica, Srebrenica”: Izbačeni sa tribina u Novom Pazaru


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79