Vulinov odgovor Turković: Srbi će se kao Njemačka ujediniti mirno

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagovao je izjavu ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković te zatražio da se odmah ogradi od izjava člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i lidera SDA Bakira Izetbegovića koji bi, kako kaže, priznali Kosovo.

“Ako se odmah ne ogradite od izjava Džaferovića i Izetbegovića koji bi priznali takozvano Kosovo, smatraću da podržavate komadanje Srbije i da hoćete da otcijepite dio moje zemlje. Vjerujem da ste razumijeli, a siguran sam da ćete osuditi sve pokušaje ukidanja Republike Srpske i komadanja Srbije, ili možda nećete”, upitao je Vulin.
Komentarišući očekivanja Turkovićeve da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odmah ogradi od Vulinovih izjava o “ujedinjenju srpskog sveta”, Vulin je istakao da su njegove ideje i izjave samo njegove, te da on i Vučić nemaju uvijek isto mišljenje o svakom pitanju, saopćeno je iz njegovog ministarstva.

“Ako imate neko pitanje o mojim stavovima uputite ga meni – dobićete glasan odgovor koji možete da razumijete. A, da bi ste ušli u raspravu sa Vučićem ipak ćete morati da pronađete njegove riječi i pokušate da ih osporite”, izjavio je.

Vulin smatra da, prije toga, Turković naprije treba da odgovori Srbiji ko je pokušao da ubije Vučića u Srebrenici i zašto nema imena počinilaca i nalogodavaca.

“Zaboravili ste, gospođo Turković, da kažete da sam rekao da će se Srbi ujediniti mirno, bez i jednog metka, kada se za to steknu uslovi. Ako su mogli Nijemci – zašto ne bi mogli i Srbi, ili ste vi i protiv ujedinjene Njemačke”, upitao je Vulin.

On je naveo da se raduje što je Turković riješila da brani Dejton, jer to onda sigurno znači da je za vraćanje svih dejtonskih ovlaštenja Republici Srpskoj i da je posebno protiv deklaracije SDA, koja traži ukidanje Republike Srpske.

“Ako odmah ne osudite stav SDA da Republika Srpska treba da se ukine i da su Srbi ‘genocidaši’ kako kaže Bakir Izetbegović, smatraću da podržavate takve napade na Dejton, RS i na Srbe”, poručio je Vulin.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79