(VIDEO) YouTuber dobio batine od hrvatske policije jer je htio posjetiti “Liberland”

(VIDEO) YouTuber dobio batine od hrvatske policije jer je htio posjetiti “Liberland”


Video britanskog Youtubera Nika Omilana, na kojem mladić pokušava kriomice ući na Liberland, fiktivnu državu i ničiji otočić na zapadnoj obali Dunava, na hrvatsko-srpskoj granici, pogledan je u nekoliko dana gotovo pet miliona puta i time završio na YouTubeovoj trending listi.

Jedan od razloga popularnosti videa pod naslovom “Ušuljao sam se u zabranjenu zemlju” (SNEAKING Into A BANNED Country), objavljenog prije tri dana, scene su u kojima Britanca i njegovog prijatelja lovi i udara hrvatska policija.

Video prikazuje kako hrvatska policija patrolnim brodom na Dunavu lovi mladiće koji skuterima za vodu pokušavaju doći do obale otočića Liberlanda, inače fiktivne države na Dunavu, površine sedam četvornih kilometara. Policija ih sustiže na otoku, a potom im hrvatski policajac naređuje da sjednu na tlo i da spuste kamere.

“Sjedni dolje, sjedni dolje, dečko”, nekoliko puta ponavlja policajac vidi se na 27-minutnoj snimci objavljenoj na YouTubeu.

Ulovljeni Omilan, 25-godišnji Youtuber, najpoznatiji po prankovima, s više od sedam miliona pratitelja i 150 videa na YouTubeu, koji je pokušavao dokazati da policija ne bi smjela zaustavljati posjetitelje do fiktivne države Liberland, iznenađeno ispituje hrvatskog policajca: “koji sam zakon prekršio?”.

Policajac ponavlja “lezi dolje”, a potom ga nekoliko puta udara nogom.

Iako se čini da je mladić htio isprovocirati takvu reakciju, poslije se žali da im je hrvatska policija zaplijenila opremu i držala ih zatočenima. Britanci su na kraju, vidi se, ipak pušteni i potjerani s otočića.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija