Za osam dana opljačkali dvije benzinske pumpe, hotel i dvije radnje

Za osam dana opljačkali dvije benzinske pumpe, hotel i dvije radnje


Nakon što je lišen slobode jučer na Dobrinji, odbjegli osuđenik Armin Bašić predat je danas Sudskoj policiji.

Bašić je slobode lišen u nastavku policijske akcije kodnog naziva “Porto”, koja se provodi zbog više krivičnih djela razbojništva i teških krađa.

Prethodno su 3. jula slobode lišeni lišeni 25-godišnji Armin Husić i 24-godišnji Adnan Kahriman. Tada je Bašić uspio pobjeći.

Za ovu trojicu postoji osnov sumnje da su u vremenskom periodu od 13. do 21. juna na području Kantona Sarajevo počinili četiri razbojništva i dvije teške krađe. Pri počinjenu spomenutih djela pričinjena je materijalna šteta veća od 100.000 KM na štetu fizičkih i pravnih lica, piše Klix.

Nezavnično, njima se na teret stavlja razbojništvo na benzinskoj pumpi Hifa Oil koje se desilo 13. juna u sarajevskoj općini Novi Grad.

Također ih se tereti i za razbojništvo u sarajevskom hotelu Pino Nature, kao i tešku krađu u radnji Tehno Tex na Ilidži. Tereti ih se i da su u istom periodu opljačkali i zlatarsku radnju Omić na Ilidži, kao i još jednu benzinsku pumpu na Ilidži.

Osim toga 25-godišnji Husić tereti se i za držanje oružja za koje nema dozvolu s obzirom da je prilikom pretresa kod njega pronađen pištolj sa pripadajućim okvirom, dok se 35-godišnji Bašić tereti i za krivična djela “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje”.

Bašić je ranije u julu ove godine, u ulici Alibega Firdusa u sarajevskom naselju Švrakino Selo, pokušao automobilom pregaziti policijske službenike. Bašića je, podsjećamo, iz KPZ Mostar izašao na dopust, ali se nije vratio na izdržavanje kazne.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija