Za posao mašinskog inžinjera na hidroelektrani najbitnije znati zavarivanje i glodanje

Za posao mašinskog inžinjera na hidroelektrani najbitnije znati zavarivanje i glodanje


Bosna i Hercegovina poznata je po namještanju konkursa za radno mjesto u državnim kompanijama. Jedno takvo namješteno je u Jablanici a detalje vam donosi portal Crna-Hronika.

U ovoj kompaniji traži se stručni saradnik za mašinsku opremu ranga 3 koji je završio Mašinski fakultet i ima najmanje godinu dana u struci. Pismeni i usmeni ispit morali su proći svi prijavljeni kandidati.

Redakciji portala Crna-Hronika javio se ogorčeni kandidat sa detaljima navedenog konkursa.

U prilogu Vam šaljem pitanja koja su bila na pismenom ispitu na konkursu za mašinskog inžinjera u JP Elektroprivreda BiH, na hidroelektranama na Neretvi, Jablanica.

Iako su prilikom obavještenja o pismenom ispitu naglasili da će se pitanja odnositi na radno mjesto stručnog saradnika za mašinsku opremu u pogonu za proizvodnju električne energije, ipak su akcenat stavili na zavarivanje i glodanje, pa je sudeći po testu jako bitno, za rad na hidroelektrani, znati kakav je grudni ugao burgije ili koji se plin koristi kod TIG postupka zavarivanja.

Naravno da niko od konkurisanih kandidata koji su većinom magistri mašinstva nije uspio proći na pismenom ispitu, izuzev kandidatkinje, bachelor mašinstva, koja je takoreći zakucala test i imala 10/10 bodova na testu.

Očito je da je za rad u državnim firmama nebitan stepen stručne spreme ako imaš člansku kartu vladajuće partije.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija