Za vikend zahlađenje a naredne sedmice postepen povratak vrućina

Za vikend zahlađenje a naredne sedmice postepen povratak vrućina


Nakon današnjeg vrelog dana, u naredna dva dana brzopotezna hladna fronta donosi kratkotrajno promjenu vremena. Lokalno padavine i blaži pad temperatura koji će se ponajviše osjetiti za vikend.

Promjena vremena nije izražena, tako da se već tokom naredne sedmice vraćaju vrućine.

PETAK (02.08.) – Vruć i sparan dan, obzirom na porast procenta vlage u vazduhu. To sugeriše na postepen priliv vlažnije vazdušne mase sa zapada i promjene vremena. U prvom dijelu dana sunčano, dok se poslijepodne i naveče razvojem oblačnosti lokalno očekuju predfrontalne nestabilnosti, odnosno lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U večernjim satima i u noći na subotu prodorom hladne fronte sa sjevera, kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom zahvatiće najprije sjeverni dio zemlje. U sklopu padavina prolazno pojačan sjeverac uz zahlađenje.

SUBOTA (03.08.) – Promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme uz lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom, ponegdje i uz nevrijeme sa ledom i većom količinom kiše za kratko vrijeme. Obzirom na lokalnost padavina, a i činjenicu da se radi o oslabljenom tipu hladne fronte, biće i onih krajeva zemlje bez kapi kiše – uz neravnomjernu količinu padavina tipičnu za ovaj dio godine.
O količinama padavina ćemo detaljnije u narednim prognozama ali ono što je poznato da će biti dosta neujednadeno.

NEDELJA (04.08.) – Razvedravanje sa sjevera uz pretežno sunčano i ugodno toplo vrijeme. Samo još rijetko uz mogucnost za kakav lokalni pljusak sa grmljavinom, ali opšta slika vremena sunčano i stabilnije vrijeme.

Tokom naredne sedmice postepen povratak vrućina.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija