Zaboravljeni prioriteti našeg federalnog ministra Isaka: Ramsko jezero ipak prioritet Rami

Zaboravljeni prioriteti našeg federalnog ministra Isaka: Ramsko jezero ipak prioritet Rami


U našoj voljenoj državi, gdje svakodnevno svjedočimo nesigurnosti, fizičkim napadima u školama, bijesnim vozačima i pijanim vozačima, naš federalni ministar policije, Ramo Isak, nalazi vremena za nešto što bi mnogi nazvali – trivijalno.

Dok se građani bore sa stvarnim problemima, ministar Isak odlučuje promovisati Ramsko jezero putem svojih Instagram storyija.

Naravno, promovisanje prirodnih ljepota naše zemlje je važno. Ramsko jezero zaista zaslužuje pažnju, ali možda ne u trenutku kada se suočavamo sa toliko kritičnih pitanja koja zahtijevaju hitnu pažnju i rješavanje.

Dok roditelji strahuju za sigurnost svoje djece u školama, a građani se bore sa opasnostima na cestama, naš ministar se bavi kreiranjem savršenih Instagram objava.

Dok se ministar bavi svojim Instagram objavama, brutalni femicidi i ubistva žena postaju sve češći. Svaka vijest o još jednom izgubljenom životu žene šokira zajednicu, ali odgovorni i dalje ne čine dovoljno da zaustave ovaj užasan trend. Potrebne su hitne i ozbiljne mjere kako bi se osigurala sigurnost i pravda za sve žrtve. Naši građani, posebno žene, zaslužuju osjećaj sigurnosti u svojim domovima i na ulicama, a ne samo prazna obećanja i površinske kampanje.

Možda je Ramsko jezero mjesto gdje ministar nalazi svoj mir i inspiraciju za rješavanje problema, ali građani bi svakako voljeli vidjeti više angažmana i konkretnih mjera u borbi protiv nesigurnosti i kriminala. Jer, na kraju krajeva, slikanje uz jezero neće smanjiti broj nesreća na cestama niti će zaustaviti nasilje u školama.

Da li je moguće da je promovisanje Ramskog jezera samo način da se skrene pažnja sa stvarnih problema ili je to zaista prioritet našeg ministra?

U svakom slučaju, dok mi gledamo predivne pejzaže na njegovim storyima, ostaje nam da se nadamo da će uskoro doći vrijeme kada će stvarni problemi biti riješeni, a ne samo vizuelno ulepšani.

ramo-isak-instagram-story



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija