Zahiragić kritikovao Vranića: Način na koji govori, ton, cinizam…

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić tokom današnje sjednice je ponašanje ministra zdravstva KS Harisa Vranića nazvao “skandaloznim”.

“On pokazuje svoju potkapacitiranost svake vrste u ovako teškim vremenima”, rekao je Zahiragić.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Okerić ga je prekinuo i zamolio da ne vrijeđa.

“Način na koji ministar govori, cinizam, ton, ne dozvoljava da drugačije govorim. Oprostite, ali ne mogu drugačije”, naveo je Zahiragić-

Pojasnio je da je nezadovoljan radom ministra i Kriznog štaba KS, a glavni problem je jer nije pomjeren rad ugostiteljskih objekata do vremena trajanja policijskog sata, tačnije do 21 sat.

“Skupština neće donijeti nešto što je protivno sigurnosti građana. Kada je zaključak u pitanju, radno vrijeme je trebalo biti pomjereno do devet. Nemojte se vi ‘sikirati’ što je policijski u devet, … činjenica je da ljudi nisu mogli raditi iza osam, a svjesni smo da je to radi iftara i mogućnosti organizovanja iftara, to dovoljno govori o vašim lošim namjerama. Imam čak informacije da ste argumentovali s riječima da želite spiječiti takve stvari, a ne želite spriječiti pun grad turista iz Srbije!”, poručio je Zahiragić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79