Zahiragić o kandidaturi Ivane Marić: Jedina njena poveznica sa Gradom Sarajevo je kritikovanje Skake

Analitičarka Ivana Marić, na društvenim mrežama potvrdila je danas da joj je ponuđena kandidatura za dogradonačelnicu Sarajeva, nakon čeka je uslijedio i oštar komentar zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, Harisa Zahiragića.

Naša stranka je u ime Četvorke za dogradonačelnicu predložila analitičarku Ivanu Marić, a bez uslova da se priključi pomenutoj stranci.

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća vrlo je izvjesno da će i Ivana Marić, ali i prijedlog SDP-a za gradonačelnika Bogić Bogićević dobiti podršku vijećnika s obzirom na to da “nova vlast” ima većinu.

O ovoj temi nije prešutio Haris Zahiragić, koji je kazao da se Bogić Bogičević nadao tome da će on sam moći da bira svoje zamjenike, te da je predlagao nestranačkog kandidata, profesora Želja Šaina.

“Kao zamjenika iz reda hrvatskog naroda, predlagao je nestranačkog kandidata, uvaženog profesora Želja Šaina. Suvišno je bilo išta govoriti o tom čovjeku… Međutim, kao što vidimo, pored profesora Šaina ‘četvorka’ je ipak odlučila predložiti Ivanu Marić, o njoj je, također, suvišno bilo šta govoriti, samo na dijametralno suprotan način”, naveo je Zahiragić.

“Sam taj prijedog, bez obzira na njegov konačan ishod, najviše govori o njima. Kada je Ivana u pitanju, njen životopis je pozamašan, ne zna čovjek ni šta bi generalno izdvojio a da stane u jedan status, ali kada je u pitanju pozicija dogradonačelnika Sarajeva, jedina njena poveznica sa Gradom Sarajevo kao jedinicom lokalne samouprave jeste kritikovanje gradonačelnika Skake, radi zvanične zastave Sandžaka kojom je on mapirao zgradu Vijećnice, a zbog izuzetno teškog stanja tamo na početku pandemije”, dodao je.

Pored toga, podsjetio je i da je analitičarka bh. košarkaša nazvala ‘seljakom’ nakon sukoba na društvenim mrežema između košarkaša i predsjednika Naroda i pravda, Elmedina Konakovića, a optužio je Ivanu da je u tom periodu “branila šefa četvorke jer ne može biti dogradonačelnica Sarajeva bez glasova NIP-a.

“Pozivam ‘četvorku’ da još jednom razmisli o ovom autogolu, ne zato što mi je stalo do njihovog ugleda među građanima Bosne i Hercegovine i Sandžaka, šta više, nego što se od institucije Glavnog grada ne bi trebao i ne bio smio praviti cirkus”, zaključio je Zahiragić u svojoj obkjavi na Facebook profilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79