Zahiragić: Refik Lendo je bivši general koji se borio za ovu državu

Zahiragić: Refik Lendo je bivši general koji se borio za ovu državu


Haris Zahiragić, delegat SDA u Domu naroda PF BiH, izjavio je kako će Refik Lendo podržati kandidaturu Igora Stojanovića za predsjednika FBiH ukoliko Stojanović nije kandidat HDZ-a.

Govoreći o pressu koji su održali Lidija Bradara i Igor Stojanović, Zahiragić je rekao da smo “slušali izlaganje jednog i po kandidata HDZ-a.

– Upravo smo slušali izlaganje dva člana HDZ-a, odnosno jednog i po da budem precizniji. Ja razumijem dug gospodina Stojanovića prema gospodinu Martinoviću koji je presjedavajući Doma naroda. On ni po Ustavu, ni do demokratskoj kulturi nema pravo sazivati sastanak Vlade Federacije. Gospodin Lendo se nije odazvao današnjem nazovi sastanku upravo iz tog razloga, rekao je Zahiragić.

Oglasio se Lendo: Neće moći Bošnjake pomnožiti s nulom. Bez SDA će se načekati na novu Vladu FBiH

Istakao je da CIK mora potvrditi članove rukovodstva Federacije BiH dodavši kako je Refik Lendo bivši general koji se borio za ovu državu.

– Ako Stojanović nije kandidat HDZ-a, SDA će preko Lende podržati njega kao predsjednika FBIH. Iz poštovanja prema Lendi i bošnjačkom narodu kojeg je preko 80 posto u FBiH, trebali smo ga pitati treba li uopšte sastanak praviti. Dok CiK ne potvrdi ovaj izbor oni nisu članovi rukovodstva Federacije.

U konačnici je degutantno da Bradara u ime HDZ-a ispred Doma naroda poziva na bilo kakve sastanke. Razumijem da su to ‘evropski dečki, a ne iranski…‘, kako su nedavno rekli. Gospodin Lendo je bivši general koji se za ovu državu borio, poručio je on.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija