Zajko Žuti taksi: “Ne vidim problem u dolastu Bolta u Sarajevo”

Tradicionalni taksi prijevoznici u ostalim državama su negodovali zbog dolaska Bolta i njemu sličnog Ubera kao kompanija čije su usluge znatno jeftinije, a koje omogućavaju naručivanje vožnje preko aplikacije, praćenje kretanja vozača u stvarnom vremenu, prikazivanje cijene unaprijed i plaćanje preko aplikacije.

Žuti Taxi je među većim taksi prijevoznicima u Sarajevu. Vlasnik Žutog Taxija Jasmin Zajko je napomenuo da su ranije postojale glasine o dolasku Cammeo Taxija, ali da se one nisu obistinile.

Ne vidi problem u tome ako Bolt počne pružati usluge i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine ako bude zdrava konkurencija. Prema njegovim riječima, takva konkurencija primorava ostale da budu bolji.

I njemu je upitno da li će Bolt moći zakonski poslovati s obzirom na postojeću zakonsku regulativu.

Bolt dolazi u Sarajevo, traže se vozači: Dobro zaradi uz vožnju kad god želiš

“Koliko sam upućen, zakonska regulativa je takva kakva je. Nisam je ja stvarao, niti utjecao na nju. Koliko znam, zakonski im još nije otvorena mogućnost da posluju. E sad, da li će uslijediti izmjene zakona kako bi im se omogućilo poslovanje – nemam tu informaciju”, naglasio je.

Zajko je ponovio da ne vidi problem u tome da Bolt posluje u Sarajevu te da podržava zdravu konkurenciju. Poručio je da očekuje da sve kompanije imaju jednake uslove za poslovanje.

Sarajevski taksisti iznimno nezadovoljni jer dolazi Bolt

Niti smo mi šta Bogom dati da samo mi radimo ovaj posao, niti je ko drugi. Koliko se trudiš, koliko radiš, koliko ulažeš, tako će ti i biti”, dodaje.

Ne misli da će Bolt donijeti nešto što do sada nije viđeno na našem prostoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79