Zalihić: Boška Ćavar je od početka 14. ruka HDZ-a

Gradski vijećnik u Mostaru i predsjednik mostarskog SDP-a Arman Zalihić oglasio se na Facebooku povodom glasanja Boške Ćavar iz Naše stranke o odluci o isticanju obilježja na i unutar objekata Gradske uprave Mostara, javnim ustanovama i javnim preduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara i isticanju – projiciranju slika i simbola na javnim gradskim objektima.

Zahvaljujući glasu Naše stranke u Mostaru će i dalje se isticati zastave Herceg-Bosne, križevi, brojanice..

– Boška Ćavar je u Vijeću od početka četrnaesta ruka HDZ-a svaki put kad ovoj stranci zatreba.

Tako je već dvije godine i više nije odgovornost na njoj nego na rukovodstvu NS-a što je na vrijeme nije sankcioniralo.

Kada sam ukazivao na njihovo pogrešno djelovanje prije dvije godine, Sabina Ćudić i Damir Arnaut su odaslali otrovne strelice na mene, lažno me optužujući da sam SDA-ov čovjek, iako sam branio interese Mostara i države Bosne i Hercegovine.

“Dosljednost”, kako su tada okarakterizirali svoje poteze u Vijeću, ogledala se samo u tome što Ćavar nije željela ni pod koju cijenu protiv HDZ-a.

Tako su ubili šansu da građanske stranke prvi put nakon 30 godina u Mostaru imaju gradonačelnika ili gradonačelnicu, pa bar pola mandata, dajući alibi SDA da sklopi brak sa HDZ-om.

Nadam se da je jučerašnja odluka vijećnice Ćavar da ne podrži isticanje samo obilježja Bosne i Hercegovine i Grada Mostara u našim institucijama napokon otrijeznila rukovodstvo NS-a i da će biti izbačena iz stranke.

Ova odluka nije napad ni na jedan narod u BiH. U gradskim institucijama trebaju biti istaknuti isključivo simboli koji predstavljaju ovu državu, grad i sve njegove građane, a pravo svakog čovjeka je da upražnjava svoja vjerska i druga osjećanja na mjestima predviđenim za takve stvari.

A koliko sam SDA-ov čovjek, draga Sabina i dragi Damire, najbolje oslikava činjenica da iz Vijeća izlazim s tri sudska procesa vezana za rukovodstvo SDA, a koliko je Ćavar vezana za HDZ valjda ste se sada i sami uvjerili – navo je na Facebooku.

Naša stranka: Ograđujemo se od naše Boške Ćavar, vidjet ćemo hoće li snositi sankcije

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79