Zalihić tužio Latića: “Ne možeš ti potvarati koliko ja mogu tužiti”

Direktor Hitne pomoći Sarajevo na svom Facebook profilu obavijestio je prijatelje i javnost da je pokrenuo sudski proces protiv novinara Nedžada Latića, glavnog urednika portala “The Bosnia times”.

Njegovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Nedžad Latić po ko zna koji put (ne znam čime izazvan) iznosi laži i potvore na mene preko svog tabloida THE BOSNIA TIMES. Dok sam se proslog ljeta u izolatoriju Podhrastovi, zajedno sa suprugom, borio za zrak i molio Boga da ne odem na respirator, Nedžad je iznio najogavnije neistine i potvore na mene.
Naravno da sam potražio zaštitu države i tužio navedeni portal za klevetu.
Nakon izvjesnog vremena obaviješten sam putem advokata da The Bosnia Times, pazite sada, ne postoji kao pravni subjekt. Jedina mogućnost je da lično urednika tužimo, što smo naravno i učinili. Čekajući prvo ročište danas ponovo laži i potvore. Divno!
Zadovoljstvo nam je podići novu tužbu! Ima pravne države, ima Bosne i Hercegovine!!! Iako danas mnogi žele srušiti državu, ima nas dosta koji ćemo se boriti za nju, pa i na ovaj način, tražeći od njenih institucija da sankcionišu one koji zagađuju javni prostor.
Vidimo se Latiću pred institucijama naše drage Bosne i Hercegovine” – napisao je Adem Zalihić na svom Facebook profilu.

Zalihić će Čatića tužiti i zbog ove objave.

Adem Zalihić za CH: Ni “Gestapo” nije našao nezakonitosti u radu Hitne pomoći

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79