Zanimljivo lobiranje: Hrvatski svjetski kongres njemačkim medijima nudi intervju s Miloradom Dodikom

Hrvatski svjetski kongres Njemačke, prema pismu od 29. novembra ove godine, nudi njemačkim medijima intervju sa Miloradom Dodikom. U dokumentu koji je objavio politolog Jasmin Mujanović na Twitteru, Hrvatski svjetski kongres navodi kako su ih kontaktirali Dodikovi savjetnici te da će oni samo proslijediti kontakte kako bi “sačuvali neutralnost”.

Naveli su i to kako je situacija u BiH krhka i da su na to upozoravali ranije. Dodali su da su spremni pomoći ukoliko bude to potrebno.

” U ime Hrvatskog svjetskog kongresa prenosimo vam ponudu za intervju sa Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske u BiH. Bosna i Hercegovina trenutno se nalazi u teskoj političkoj krizi. Hrvatski svjetski Kongres situaciju posmatra sa izuzetnom zabrinutošću. Kako bismo sačuvali neutralnost, prvo Vam proslijeđujemo samo kontakt. Za sve eventualne dodatne potrebe i pitanja stojimo Vam na raspolaganju. Savjetnici predsjednika stupili su s nama u kontakt, jer smo i ranije nagovještavali na krhku situaciju u zemlji. Između ostalog je konzul Bosne i Hercegovine u Frankfurtu, nedavno pozvao na naoružavanje putem Tvitera. Radovali bismo se kada biste uspjeli stupiti u kontakt, a potom i realizirati intervju”, navodi se u pismu.

Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj je, kako stoji u opisu na zvaničnoj stranici, nadstranačka krovna udruga sa više od 45 udruga članica. Radi se o dobrovoljnom udruženju hrvatskih udruga i tijela u Saveznoj Republici Njemačkoj. Osnovan je 1994. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79