Zaplijenjena imovina “Buba Commerce” jer nije plaćao porez, nekretnine prodane za 70.100 KM

Zaplijenjena imovina “Buba Commerce” jer nije plaćao porez, nekretnine prodane za 70.100 KM


U postupku prinudne naplate Kantonalni porezni ured Novi Travnik je 22. maja izvršio direktnu prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika-dužnika “Buba Commerce” d.o.o za trgovinu i usluge Vitez, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Nekretnina navedenog poreznog obveznika je prodata za 70.100 KM.

Kupac je u zakonski ostavljenom roku izvršio uplatu navedenog iznosa na račune dužnih javnih prihoda.

Osim direktne prodaje istog dana bila je zakazana i javna aukcija zaplijenjene imovine četiri porezna obveznika – dužnika, za čiju kupovinu nije bilo zainteresiranih ponuđača.

“Porezna uprava Federacije BiH poziva sve porezne obveznike da blagovremeno izmiruju svoje porezne obaveze, da ih dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, odnosno da posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima”, naveli su iz Porezne uprave FBiH.

U suprotnom, Porezna uprava Federacije BiH u svim slučajevima neplaćanja dužnih obaveza vrši obračun zateznih kamata po stopi od 0,04 posto dnevno ili 14,6 posto godišnje i troškova prisilne naplate od pet posto, te zapljenu i prodaju zaplijenjene imovine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija