Zaštitne auto folije za tri službena vozila građani će političarima platiti 2.000 KM!

Bh. vlasti nisu sposobne građanima nabaviti vakcinu protiv koronavirusa. Međutim, nabavka skupocjenih službenih automobila, itekako im ide od ruke, čak i u vrijeme pandemije. Pokazuje to primjer iz Parlamentarne skupštine BiH.

Pred kraj prošle godine, nabavkom tri automobila za više od 330.000 KM, u Državnom parlamentu pokazali su apsolutno odustvo bilo kakvog razmijevanja situacije u državi. Sada su, pak, otišli korak dalje.

Da ih bijes javnosti tada nije zaustavio u nemislosrdnom rasipanju novcem građana, dokazuju činjenicom da su izmijenili Plan javnih nabavki, te su uplanirali i “zaštitne auto folije za tri službena vozila”, odnosno zatamnjivanju stakala. Procijenjena vrijednost je 2.000 KM.

Odgovor Parlamenta BiH na naše pitanje o koja tri automobila se radi, ko ih koristi ili će ih tek koristiti, te koja je opravdanost utroška ovih sredstava, još očekujemo.

Ranije se pominjalo da su automobili nabavljeni za pojedine članove kolegija oba Doma. O tome su, pak, izbjegavali govoriti. Borjana Krišto, članica Kolegija Predstavničkog doma svojevremno se požalila tek “kako joj se automobil pokvario na putu” i da ne zna za koga se nabavaljuju novi. Također, Denis Zvizdić i Bakir Izetbegović su ranije saopćili da oni nisu trošili sredstva za te potrebe predviđena za njihove kabinete Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79