Zastupnik SDP-a uputio inicijativu prema Skupštini KS-a: Magoda misli na turističku sezonu ili djecu?

Zastupnik SDP-a uputio inicijativu prema Skupštini KS-a: Magoda misli na turističku sezonu ili djecu?


Kenan Magoda, zastupnik SDP-a u Skupštini KS-a i direktor Turističke zajednice KS-a pohvalio se inicijativom koju je uputio prema Skupštini KS-a.

Inicijativa, s obzirom na sve okolnosti liči na šalu, pa je tako i komentarišu brojni prosvjetni radnici. Magoda je objasnio da je uputio zastupničku inicijativu prema Skupštini Kantona Sarajevo, da se prolongira početak nastave u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo, kako bi učenici u Kantonu Sarajevo mogli uživati u zimskim sportovima i aktivnostima na planinama tokom zimskog raspusta.

– Budući da je ovogodišnja zimska turistička sezona 22/23 na planinama u Kantonu Sarajevo izuzetno loša zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i visokih temperatura na našim Olmpijskim planinama uputio sam inicijativu SKS i Ministarstvu za odgoj i obrazovanje u KS  da se zimski raspust produži za još šest radnih dana, tako da nastava u drugom polugodištu počinje 09.02.2023. godine, obrazložio je Magoda.

Međutim, sve prognoze ne idu baš na ruku ovoj Magodinoj ideji, jer snijeg se na planinama ne očekuje prije druge polovine februara, a svakako bi ovu sedmicu djeca morala nadoknaditi.

– Brineš o turističkoj sezoni??? Ovih dana ljudi u Sarajevu ne mogu da dišu. Traži hitnu sjednicu SKS da se djeci omogući da izađu na planine da prodišu, vec sutra, jedan je od komentara građana.

Jedna od nastavnica je navela da je neprihvatljivo da djeca do pola juna idu na nastavu, a ako se produži zimski raspust ta sedmica će se morati nadoknaditi.

–  Malo im mjesec zimskog raspusta, trebaju pola ljeta ići na nastavu. Ovakve stvari mogu pasti na pamet samo nekome ko nema veze sa obrazovanjem, navela je nastavnica.

– Kad već toliko brinete o djeci, zašto niste uputili neku inicijativu za besplatnu školu skijanja za svu djecu u KS u toku nastavne sedmice, dodala je jedna Sarajka.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija