Zatekao muškarca kod bivše djevojke, pa mu zario nož u stomak

Više javno tužilaštvo zatražilo je u završnoj riječi pred Višim sudom u Nišu da se Nišliji Ivici Mikiću (34) izrekne kazna zatvora od 10 godina i mesec zbog pokušaja ubistva Beograđanina Nenada Mitrovića (38) kojeg je, nakon verbalne svađe, nožem ubo u stomak kada ga je zatekao u stanu bivše djevojke.

Tražimo da se optuženom za ubistvo u pokušaju izrekne kazna zatvora od najmanje 10 godina i jedan mjesec jer je višestruki povratnik u izvršenju krivičnog djela, kao i da mu se produži pritvor do pravosnažnosti presude. Takođe, tražimo da se optuženi Mikić obaveže da plati sudske troškove u iznosu od 305.000 dinara (5.000KM) – izričit je u završnoj riječi bio zamenik VJT Aleksandar Kaličanin.

Odbrana, međutm, smatra da Mikić nije kriv za djelo koje mu se stavlja na teret, kao i da nije imao namjeru da Mitrovića ubije, već da je u trenutku jake razdraženosti, nakon što je isprovociran, potegao nož.

– Nije postojao umišljaj da liši života oštećenog. On je postupao u stanju jake razdraženosti zbog konstantnog vrijeđanja i omalovažavanja koje je trpio od oštećenog. Odbrana smatra da se u radnjama optuženog eventualno mogu steći elementi teške tjelesne povrede za koju predlažemo da ga sud oglasi krivim i osudi po zakonu. Ako sud ostaje na stanovištu da je izvršio pokušaj ubistva, molimo da prilikom izricanja kazne uzme u obzir olakšavajuće okolnosti, prvenstveno iskreno kajanje optuženog i da mu izrekne blažu kaznu – rekala je Sandra Rajković, Mikićev branilac po službenoj dužnosti zatraživši da ne bude osuđen za pokušaj ubistva jer, kako je kazala, nije dokazano da je izvršio ovo krivično djelo.

I optuženi Mikić rekao je u završnoj reči da se kaje što za to što je uradio, ali da nije mogao racionalno da razmišlja.

– U trenutku napada na mene nisam mogao racionalno da razmišljam, zbog okolnosti kako se čitav dogđaj odvijao. Žao mi je što je uopšte došlo do svega toga. Svjestan sam da sam kriv za teško povređivanje Mitrovića pa molim sud da mi izrekne blažu kaznu – kazao je Mikić.

Objavljivanje presude zakazano je za 5. februar.

Podsjetimo, krvave prošle godine oko 15 sati u Ulici Radnih brigada u Nišu. Nenad se tog dana nalazio u stanu, a Ivica je došao iznenada na vrata bivše djevojke. Ona mu je otorila, on je uleteo unutra i pokucao na vrata spavaće sobe. Nenad je izašao i započela je verbalna svađa, nakon čega ga je udario dva ili tri puta kada je Ivica iz džepa torbice izvadio nož sa sečivom od pet santimatera. A. P. je stala između njih dvojice. Ivica je počeo da zamahuje nožem i posjekao Nenada ispod ramena, a onda mu mahajući tako zadao ubod par santimetara od srca s lijeve strane grudi.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79