Zatvoren granični prelaz između Srbije i Hrvatske, brod udario u most

Brod koji je plovio iz Austrije ka Smederevu, noćas je udario o stub mosta kod Bačke Palanke, a barža koju je prevozio je potonula, potvrđeno je Tanjugu u Policijskoj upravi (PU) Novi Sad.

Kako su kazali, policija je na licu mjesta i trenutno se radi uviđaj kako bi se utvrdilo kako je do incidenta došlo.

Dodali su da je brod koji prevozio baržu usidren i ono što se sigurno zna je da niko od šest članova posade toga broda nije povrijeđen.

Policija je saopštila da je saboraćaj na graničnom prelazu Ilok noćas zatvoren zbog potencijalne opasnosti za vozila, nakon što je teretni brod udario u stub mosta Ilok-Bačka Palanka.

“Apelujemo na građane koji namjeravaju da pređu državnu granicu da koriste alternativne granične prelaze”, poručili su iz policije. Dodaju da su o ovome obaviještene nadležne službe Hrvatske.

“Zbog potencijalne opasnosti za bezbjedno saobraćanje vozila, nastaloj usljed udara teretnog broda u stub mosta Ilok-Bačka Palanka jutros oko 1,55, obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Ilok. Brod je u nadležnosti vlasti Republike Srbije koji provode uviđaj plovidbenog incidenta”, objavila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska, prenosi Index.

Iz policije su takođe apelovali na građane koji namjeravaju preći državnu granicu da koriste alternativne granične prelaze.

Pojedini mediji prenijeli su da je brod plovio pod rumunskom zastavom i gurao je baržu sa 1.000 tona vještačkog đubriva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79