Zatvorenici pjevali pjesmu “Izađi mala” bivšem direktoru policije koji je lišen slobode

Nekoliko pritvorenih maloljetnika uznemiravalo je Veselina Veljovića, dobacujući mu pogrdne riječi iz svojih ćelija i sa kruga na kom šetaju, smještenog tik ispod sobe uhapšenog direktora Uprave policije Crne Gore.

Navodno, pjevali su mu i pjesmu “izađi mala”…

To su “Vijestima” nezvanično saopćili iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

“Službenici UIKS-a evidentirali su da su pritvorenog V. V. uznemiravala maloljetna pritvorena lica, smještena u odvojenim prostorijama od punoljetnih pritvorenika, ali na istom spratu Istražnog zatvora na kome je i taj pritvorenik.

Također, evidentirali su da su to činili tokom šetnje krugom. Nakon što su službenici to primijetili, preduzeli su mjere iz svoje nadležnosti”, kazao je sagovornik iz te ustanove.

Isti izvor objasnio je da vjeruju da iza onoga što su učinili maloljetni prestupnici, stoje pritvoreni pripadnici organizovanih kriminalnih grupa.

“Protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak. Vidjet ćemo da li će se tokom njega dokazati jesu li i po čijem nagovoru to činili”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Veljović je smješten u prizemlju Istražnog zatvora, u jednokrevetnoj sobi.

Dugogodišnji direktor Uprave policije uhapšen je 24. jula na Žabljaku.

Lisice na ruke stavili su mu pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja, koji su postupali po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79