Zatvorenici u Zenici napravili bajramsku predstavu. Pogledajte kako izgleda

U KPZ Zenica svečano obilježen Kurban-bajram, osuđenici odigrali i predstavu

U Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici danas je prigodnim programom obilježen veliki blagdan kod muslimana Kurban-bajram.

Svečanosti su prisustvovali Uprava Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici na čelu sa direktorom Rusmirom Isakom, Amir ef. Kaknjo u ime Medžlisa Islamske zajednice u Zenici, te osuđenici.

Ovom prilikom osuđenici su odigrali fragmente iz predstave “Tvrđava” po romanu Meše Selimovića, koju su pripremali u saradnju sa Miroljubom Mijatovićem, dramskim pedagogom, te oduševili sve prisutne.

Direktor Isak čestitao je dramskoj sekciji na izvrsnoj predstavi, ali i uputio čestitke povodom blagdana Kurban-bajrama.

@crnahronikaofficialU KPZ Zenica svečano obilježen Kurban-bajram, osuđenici odigrali i predstavu U Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici danas je prigodnim programom obilježen veliki blagdan kod muslimana Kurban-bajram. Svečanosti su prisustvovali Uprava Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici na čelu sa direktorom Rusmirom Isakom, Amir ef. Kaknjo u ime Medžlisa Islamske zajednice u Zenici, te osuđenici. Ovom prilikom osuđenici su odigrali fragmente iz predstave “Tvrđava” po romanu Meše Selimovića, koju su pripremali u saradnju sa Miroljubom Mijatovićem, dramskim pedagogom, te oduševili sve prisutne. Direktor Isak čestitao je dramskoj sekciji na izvrsnoj predstavi, ali i uputio čestitke povodom blagdana Kurban-bajrama. -Čestitam svima koji su učestvovali u izradi programa. Pohvalno je i pozitivno vidjeti da Zavod uistinu mijenja osuđenike na bolje i da pored vrsnih bravara, pekara, varioca, ima i onih koji su talentovani za glumu. Želja za promjenom, disciplinovano i odgovorno ponašanje, rad i trud, jedini su načini da se dođe do oporavka ličnosti. Još jednom iskrene čestitke svima koji su učestvovali u realizaciji ovog programa. Ovu priliku koristim da svim vjernicima islamske vjeroispovijesti zaželim sve najljepše povodom velikog blagdana Kurban-bajrama, Bajram šerif mubarek olsun – kazao je direktor Isak, posebno se zahvaljujući hafizu Amiru ef. Kaknjo na dolasku.  Ukazujući na značaj Kurban-bajrama, spremnost da boravak u zatvoru iskoriste kako bi postali bolji ljudi, efendija Kaknjo zaželio je osuđenim osobama da što prije bajrame provode sa svojim najmilijima.♬ original sound – crnahronikaofficial

-Čestitam svima koji su učestvovali u izradi programa. Pohvalno je i pozitivno vidjeti da Zavod uistinu mijenja osuđenike na bolje i da pored vrsnih bravara, pekara, varioca, ima i onih koji su talentovani za glumu. Želja za promjenom, disciplinovano i odgovorno ponašanje, rad i trud, jedini su načini da se dođe do oporavka ličnosti. Još jednom iskrene čestitke svima koji su učestvovali u realizaciji ovog programa.

Ovu priliku koristim da svim vjernicima islamske vjeroispovijesti zaželim sve najljepše povodom velikog blagdana Kurban-bajrama, Bajram šerif mubarek olsun – kazao je direktor Isak, posebno se zahvaljujući hafizu Amiru ef. Kaknjo na dolasku.

Ukazujući na značaj Kurban-bajrama, spremnost da boravak u zatvoru iskoriste kako bi postali bolji ljudi, efendija Kaknjo zaželio je osuđenim osobama da što prije bajrame provode sa svojim najmilijima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79