Zavod PIO FBiH još nije potpisao ugovor sa kupcem Doma penzionera Nedžarići u Sarajevu

Devastirani Dom penzionera Nedžarići sa pripadajućim zemljištem za 20,1 milion KM, od Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje FBiH kupila je kompanija Mont-ing iz Visokog i to krajem augusta, ali finalni ugovor još nije potpisan, rekao nam je Tomislav Kvesić, portparol Federalnog zavoda PIO.

Bivši Dom penzionera u Nedžarićima prodat visočkoj firmi za čak 20,1 milion KM

Pojašnjava da kupoprodajni ugovor prije potpisivanja mora odobriti Upravni odbor Zavoda PIO.

– Priprema ugovora je u toku, a kad bude završen, svoju saglasnost na ugovor treba dati Upravni odbor Federalnog zavoda, te će tada biti i poznati detalji. Što se sredstava od prodaje tiče, ona će se koristiti u redovne aktivnosti Federalnog zavoda, a to je prije svega isplata penzija – kazao nam je Kvesić.

Dom penzionera je više puta išao na aukcijsku prodaju, početna cijena je bila 13,3 miliona, ali je vremenom spuštena i posljednja početna cijena bila je 10,3 miliona KM.

Dom penzionera Nedžarići 2019. godine bio je prodat kompaniji Capital Holding, ali je ugovor poništen jer kupac nije uplatio niti jednu ratu u roku određenom za to.

Ko stoji iza firme koja je kupila bivši Dom penzionera u Sarajevu: Osnovana tek prošle godine, lani nije imala prihode!


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79