Zbog gostiju iz Srbije zabrana okupljanja u Drvaru

Zbog većeg broja dolazaka osoba iz Srbije na područje Drvara načelnica te općine i zapovjednica općinskog Kriznog štaba Dušica Runić donijela je naredbu o zabrani okupljanja na otvorenom i zatvorenom prostoru u trajanju od 15 dana počevši od 28. srpnja 2020. godine.

Tom se zapovijed također propisuje nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima uz obavezno držanje rastojanja od jednog metra, dok se isto odnosi i na otvoreni prostor ako se ne može držati rastojanje od dva metra.

Kantonalna ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Kantona 10 Vasilija Broćeta istaknula je da epidemiološka situacija u općini Drvar nije zabrinjavajuća s obzirom da je zabilježeno osam slučajeva Covida-19.

– Broj zaraženih osoba nije alarmantan, ali smo informirani na zadnjem održanom sastanku Kriznog štaba da je na područje ove općine tokom proteklih dana pristiglo oko 2.000 osoba, uglavnom iz Srbije, gdje epidemiološka situacija nikako nije dobra – istaknula je ministrica te je dodala kako je iz predostrožnosti donesena odluka o zabrani okupljanja.

Inače, na području Kantona 10 trenutno je 12 aktivnih slučajeva Covida-19, dok je od početka epidemije zabilježeno ukupno 59 Covid-pozitivnih osoba od kojih su dvije, obje iz Livna, preminule prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79