Zbog koga je SIPA pretresala prostorije OSA-e? Oglasilo se Tužilaštvo BiH

Zbog koga je SIPA pretresala prostorije OSA-e? Oglasilo se Tužilaštvo BiH


Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) proveli su određene aktivnosti u prostorijama Obavještajno-bezbjednosne agencije (OSA) BiH u Banjoj Luci radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično djelo odavanje tajnih podataka, rečeno je iz Tužilaštva BiH.

“Provedene su određene aktivnosti prema nalogu Tužilaštva BiH radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično djelo odavanje tajnih podataka iz Krivičnog zakona BiH”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

U interesu predmeta, Tužilaštvo u ovom trenutku ne može dati više informacija.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH proveli su sinoć aktivnosti u prostorijama Obavještajno-bezbjednosne agencije (OSA) BiH u Banjoj Luci prema nalogu Tužilaštva i Suda BiH.

Ona je pojasnila da pripadnici SIPA-e ove aktivnosti provode kao vid pružanja asistencije Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te da nema informacija o krivičnim djelima.

Nezvanično, upitanju je visokorangirani zaposlenik OSA-e Siniša Rakita, a otkriven je preko SKY aplikacije.

Rakita je bio savjetnik i bivšem direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću.

Sa Rakitom je privedeno još jedno lice, koje se dovodi u vezu sa bezbjednosno-interesantnim licima, koji se navodno nalaze na potjernicama.

Nakon saslušanja, Rakita je pušten na slobodu. Osumnjičen je za odavanje službene tajne i za davanje informacija kriminalnim grupama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija