Zbog krađe vozila sud u BiH osudio muškarca na samo 365 dana robije

Zbog krađe vozila sud u BiH osudio muškarca na samo 365 dana robije


Darko Jovanović je u Osnovnom sudu u Vlasenici proglašen krivim zbog krivičnog djela teška krađa, zbog čega je osuđen na 365 dana robije.

On je osuđen jer je 18. septembra 2019. godine, sat iza ponoći, u Milićima u Ulici Petra Petrovića Njegoša bb, iskoristivši čvrst san ukućana, provalio u kuću G. M, čime je oštećenom pričinio štetu od 13.201,88 KM.

– Optuženi se popeo na metalnu stolicu, sa koje je kroz otvoren prozor kupatila na prvom spratu kuće ušao u unutrašnjost objekta, a zatim došao do kuhinje i u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi sa radnog stola uzeo i prisvojio ključ od putničkog motornog vozila Toyota, vlasništvo G. M. Potom je sa trosjeda, koji se nalazi u dnevnoj sobi, sa istom namjerom uzeo i prisvojio mobitel Motorola sa pripadajućim SIM karticama m:tel operatera, nakon čega je napustio objekat, stoji u presudi.

Jovanović je, navodi se dalje, došao do vozila koje je bilo parkirano prekoputa kuće te ga je prisvojio.

– Potom se udaljio regionalnim putem prema mjestu Derventa, a zatim se dovezao do naselja Vukšići, opština Milići, gdje je zaustavljen od oštećenog, koji mu je prepriječio put putničkim motornim vozilom marke Peugeot 206. Optuženi je zatim napustio ukradeno vozilo i trčeći pobjegao, navodi se u optužnici.

Tokom policijske potjere je savladan i uhapšen, te priveden u prostorije Policijske stanice Milići. Istragu protiv njega je vodilo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, Područna kancelarija u Vlasenici, koje je i podiglo optužnicu. A. B. Č.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija