Zbog likvidacije Kenina Lukača svjedočio otac Meše Ramića: Rekli su mu “Idi dok te nismo izbušili, brzo ćeš i ti biti rahmetli”

U nastavku suđenja Seadu Adiloviću, Vedadu Višnjiću i Asmiru Murtoviću, optuženima za likvidaciju Kenina Lukača u januaru ove godine u naselju Pofalići, danas je pred vijećem Kantonalnog suda Sarajevo svjedočio Zulfo Ramić, otac likvidiranog Mehmeda Ramića kojem je Lukač bio najbolji prijatelj.

Upravo je ovu činjenicu na početku svjedočenja istakao Zulfo Ramić koji je posljedni razgovarao s Keninom prije nego što će biti likvidiran u njihovoj mahali na Pofalićima. Kenin je došao u njegovu kuću nakon što je ispred objekta “Food Office” na Novoj Otoci, sreo Asmira Murtovića, brata Adela Kabaša (ranije Murtović) koji je osumnjičen za likvidaciju Mehmeda Ramića, piše Avaz.

Sudska policija iz drugog zatvora dovela Vedada Višnjića

Kenin je Zulfi Ramiću ispričao da je bio u blizini u radnji kod prijatelja i da mu je jedina najbliža prodavnica bila u blizini “Food Offica” gdje je kupio Coca- colu.

– Ispričao mi je da mu je Asmir prišao i pokušavao da otvori suvozačeva vrata njegovog auta koji se automatski zaključava. Kenin je otvorio i pitao ga: “Šta je, šta hoćeš”, a Asmir je rekao: “Šta radiš ovdje”. Kenin je rekao: “Došao sam da kupim Coca- colu”, a Asmir mu je na to kazao: “Idi odavde dok te nismo izbušili”. Kenin mu je pokazao pištolj i rekao: “Hajde izbuši”. Asmir je prstom pokazao na objekt i rekao: “Ovdje je sve pod kamerama, brzo ćeš ti biti rahmetli”- ispričao je Zulfo Ramić šta mu je Kenin ispričao.

Kenin Lukač je odmah likvidiran nakon što je izašao iz kuće Zulfe Ramića koji je ispričao da se se odmah čula pucnjava i da je ispaljeno više hitaca.

– Moja sestra je prva istrčala vani. Ja sam imao pištolj u kući i uzeo sam ga. Uzeo sam ga nakon što mi je sin ubijen, strahovao sam od njih, kuća im je odmah pored naše. Sestra vrišti: „Uđi u kuću, ima ih“. Izašao sam i na cestu, vidim parkiran Keninov auto i čahure. Auto nije bio oštećen i mislio sam da je uspio pobjeći. Međutim, komšija je rekao da leži. Pored njega je bio pištolj – ispričao je Zulfo Ramić.

Dodao je da Kenin ni s kim nije bio u zavadi, kao što nije ni on bio.

– Viđao sam Asmira poslije ubistva mog djeteta, ni riječ mu nisam rekao – kazao je Ramić.

Na pitanje branioca Seada Adilovića, advokata Omara Mehmedbašića, Ramić potvrdio da on nije vidio kako je Kenin ubijen.

Danas je svjedočio i Nedim Dedović koji je radio kao konobar u ugostiteljskom objektu „Food Office“. On je kazao da je 20. januara vidio da je Kenin Lukač došao ispred objekta i da je Asmir Murtović izlazio. Murtović se vratio u objekt, bio je, kako je rekao nervozan, ništa nije pričao i gledao je u telefon. Pretpostavio je da je tipkao po telefonu.

Nakon pretresa Zulfo Ramić je novinarima kazao da je Asmir Murtović u vrijeme ubistva Lukača imao prekid kazne i da se 19. januara trebao vratiti na izdržavanje kazne.

– Da je Murtović vraćen u zatvor, Kenin ne bi bio ubijen – kazao je Ramić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79