Zbog saobraćajne nesreć kolaps na A1: I dalje obustavljen saobraćaj prema Vogošći

Zbog saobraćajne nesreć kolaps na A1: I dalje obustavljen saobraćaj prema Vogošći


Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na autoputu A-1 na ulaznom kraku petlje Butile (smjer Briješće prema Vogošći) Do završetka policijskog uviđaja saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na petlju Vlakovo.

Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila, formirane su ogromne gužve, što se može vidjeti i na videosnimci koju su poslali čitatelji portala Crna-Hronika.

Ostale informacije iz saobraćaja u BiH.

Završeni su radovi na servisiranju tunelske cijevi tunela 25.novembar, na dionici Bradina-Lepenica (smjer Konjic-Sarajevo) i ova dionica je otvorena za saobraćaj.

Zbog niske temperature i dalje se na svim vlažnim lokalitetima može očekivati poledica, a posebno na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. U južnim krajevima uvjeti za vožnju su povoljni, saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

U toku su i radovi na magistralnim putevima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most, a na mjestima radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija