Zbog snijega otežan saobraćaj na bh. putevima

Zbog snijega otežan saobraćaj na bh. putevima


Zbog ugaženog snijega otežano je saobraćanje na svim dionicama preko planinskih prevoja, a izdvajaju se putevi: Sarajevo-Foča (Rogoj), Priluka-Glamoč-Mlinište-Ključ, Turbe Karanovac, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Bugojno-Kupres (Koprivnica), Olovo- Kladanj (Karaula), Srednje-Olovo (Nišići) Bosanski Petrovac- Drvar (Oštrelj), Bosanski Petrovac-Ključ (Lanište), Gacko-Tjentište, kao i šire područje Romanije.

Na dionicama preko prevoja neophodno je korištenje lanaca za teretna vozila. U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji formira sniježne nanose. Na dionici Posušje-Jablanica (Blidinje) zabrana je kretanja za teretna vozila. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali snijeg koji i dalje pada, te jak vjetar, znatno otežavaju njihov rad, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Opet zimsku službu iznenadio snijeg: Ceste se ne čiste, a ako se slučajno čiste onda to izgleda ovako

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Apeluje se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima na putu, uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Kompletno područje opštine Krupa na Uni nema električne energije zbog kvarova na elektro-mreži koje je prouzrokovao težak i vlažan snijeg, a sniježni prekrivač, koji je preko 50 centimetara u višim predjelima opštine, veoma otežava saobraćaj u ovoj lokalnoj zajednici, rekao je jutros Srni načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić.

Kljajić je podsjetio da struje u ovoj opštini nema od noći sa subote na nedjelju. Direktor Osnovne škole “Branko Ćopić” Dragana Todić rekla je da danas nema nastave u ovoj školi. Prema njenim riječima, u zavisnosti od vremenskih prilika danas biće donesena odluka za sutra.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija