Zbog suše mnoga naselja u Sarajevu će tokom noći pa sve do jutra ostati bez vode

Zbog suše mnoga naselja u Sarajevu će tokom noći pa sve do jutra ostati bez vode


Vodovod i kanalizacija Sarajevo obavještava građane da će zbog trenutnih sušnih uslova i visokih temperatura zraka, određena naselja u Sarajevu biti bez vode tokom noći. Prekid vodosnabdjevanja planiran je za period od 00:30 do 05:30 sati i odnosi se na naselja Hladivode, Škaljin sokak, Baruthana, Čebedzije, Gazin han, Brusulje i Obhodza.

Kako su iz Vodovoda i kanalizacije Sarajevo istaknuli, prekid vodosnabdjevanja je nužan kako bi se obezbijedile dovoljne količine vode za dnevne potrebe potrošača u ovim područjima. Ovo je rezultat ekstremno visokih temperatura i povećane potrošnje vode, uz dodatni problem sa smanjenom izdašnošću vrela Mošćanica.

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslije podne u centralnim, istočnim i zapadnim dijelovima Bosne mogući su lokalni pljuskovi. U Hercegovini, posebno na jugozapadu Bosne, prognozira se slaba do umjerena bura, dok će u ostatku zemlje prevladavati slab sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 17 i 23°C, dok će na jugu dosegnuti do 28°C. Dnevna temperatura će se kretati između 28 i 34°C, a na jugu do 38°C.

U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, a poslije podne postoji mala vjerovatnost za lokalni pljusak. Jutarnja temperatura će biti oko 18°C, dok će dnevna dostizati oko 34°C.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija