Zbog tragedije u Binježevu zatražena ostavka SDA načelnika Hamde Ejubovića

Zbog tragedije u Binježevu zatražena ostavka SDA načelnika Hamde Ejubovića


U eksploziji plina u kući porodice Delija u Binježevu stradao je 27-godišnji Mirza Delija.

Teške povrede opasne po život tada je zadobio njegov otac, koji je s teškim opekotinama cijelog tijela zbrinut u KCUS-u. Njega je, tvrde očevici, ekplozija izbacila iz kuće dok je sav bio u plamenu, ali su ga komšije uspjele ugasiti, nakon čega ga je zbrinula Hitna pomoć. Majka je zadobila lakše tjelesne povrede. Kuća porodice Delija u eksploziji je potpuno uništena, a od siline udara popucala su stakla i na okolnim kućama.

POGLEDAJ GALERIJU

Po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a KS uhapili su dvije osobe zbog teškog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi sa krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova.

O svemu se oglasio i općinski vijećnik za portal Crna-Hronika.

“Tražim ostavku načelnik općine Hamde Ejubovića u roku od 24 sata. Ako sam ne podnese ostavku,pozivam rukovodstvo SDA Hadžići da zatraži njegovi ostavku jer on pripada toj političkoj stranci. Ostavku tražim zbog tragedije u naselju Binježevo koja se dogodila u januaru 2024 godine.

Uzrok je eksplozija prouzrokovana curenjem plina.

Ostavku tražim: Zato što je načelnik Ejubović, dan nakon tragedije izjavio da pleniminarni rezultati istrage pokazuju da je uzrok eksplozije neispravnost na unutrašnjim instalacijama (vaš portal je prenio ovu izjavu načelnik Ejubovića).

Ovom izjavom je pokušao da svali krivicu na porodicu kojoj se desila ova tragedija. Zbog toga što načelnik opštine nije dozvolio da se istječe asfalt i zamijene plinske cijevi na toj dionici, koje su redovno pucale a plin kroz kanalizacione cijevi ulazio u kuće. Ovu informaciju sam dobio iz Sarajevo GAS-a, da su od 2019. godine u više navrata od opštine Hadžići tražili dozvolu da isteku asfalt i zamijene plinske cijevi iz koji plin curi i kroz kanalizaciju i ulazi u kuće. Tvrde da načelnik opštine Hadžići nije dozvolio da se siječe asfalt.

Ostavka je MORALAN ČIN.

Zašto je načelnik općine Hadžići pokušao da krivicu svali na porodicu?

I ako je pokušao na porodicu svaliti krivicu, istraga je pokazala da načelnik opštine Ejubović nije bio u pravu. Po nalogu tužilaštva KS uhapšene su dvije osobe. Ipak je plin iz primarne mreže kroz kanalizaciju ušao u kuću i izazvao eksploziju. Iz Sarajevo Gas-a su u više navrata tražili rekonstrukciju mreže na tom dijelu ali načelnik opštine Hadžići nije dozvolio da se siječe asfalt. Ima i njegove krivice za ovu tragediju. Na ove probleme ukazivao sam u više navrata od 2019 godine.

Opština Hadžići na čijem je čelu bio Ejubović, nije imao sluha. Niko ovaj problem nije shvatio ozbiljno. Da su imali sluha i ozbiljno shvatili ovaj broblem mogla se je spriječiti tragedija. – kazao je Admir Mujanović za portal Crna-Hronika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija