Zbog zemljotresa kod Zenice udes usljed odrona

Bosnu i Hercegovinu večeras je pogodio zemljotres a epicentar je bio u mjestu Ljubetovo kod Zenice.

Nedaleko od epicentra u mjestu Jelina kod Zenice, na magistralnom putu M17, usljed zemljotresa odron na putu nastala je saobraćajna nesreća saznaje Crna Hronika.

Trenutno je potpuna obustava ove saobraćajnice, a uskoro više informacija…

Ostale informacije iz saobraćaja u BiH:

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Napominjemo da je situacija na svim graničnim prelazima izuzetno promjenjljiva.

Frekvencija saobraćaja je pojačana, a duge kolone vozila ovog popodneva formiraju se na prilazima Mostaru i Sarajevu, na širem području Doboja, kao i na putnom pravcu Vitez-Travnik. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz izdvajamo puteve: Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce, Bugojno-Kupres i Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralni put Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) izvode se u noćnim satima (23-05 sati) a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. U danima praznika i vikenda neće biti radova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79