Zdravstveni djelatnici u Konjicu prestaju s radom

Zdravstveni radnici u Konjicu njih 320 15.12. prestaju s radom. Oni će u 8:30 sati doći ispred Opće bolnice Konjic, a u 9 sati odložit će svoje bijele kute. Unatoč štrajkovima upozorenja, prosvjednim šetnjama, blokadom magistralne ceste M-17, nitko od nadležnih nije reagirao, računi Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic i dalje su blokirani, a radnici su posljednju plaću dobili još u srpnju.

Neki zdravstveni djelatnici čije obitelji ovise u njihovim plaćama dovedeni su na rub gladi i egzistencije i primorani su oprostiti se sa svojim radnim mjestima.

Kako je za Hercegovina.info potvrdio Dalibor Vuković predsjednik Sindikata zdravstvenih djelatnika Hercegovačko-neretvanske županije za 9 sati ispred Opće bolnice Konjic zakazana je konferencija za medije na kojoj će se obavijestiti javnost o prestanku rada zdravstvenih djelatnika u Konjicu i još jednom poslati apel nadležnima da pokušaju riješiti problem 320 ljudi i njihovih obitelji.

Tko i kako će liječiti ljude u Konjicu pitanje je za Poreznu upravu i sve razine vlasti.

Građani Konjica i njegovog šireg područja od sutra su ugroženi i bez oružja kojim zveckaju najviši dužnosnici Bosne i Hercegovine, s obzirom da im od sutra ni Hitna pomoć neće pružati usluge.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79