Zdravstveni radnici u Sarajevu najavili štrajk i odustavu rada: Traže veće plate

 

Predstavnici tri sindikata zdravstva u Kantonu Sarajevo održat će sastanak sa pregovaračkim timom Vlade Kantona Sarajevo na kojem će tražiti povećanje neto satnice.

Satnica zaposlenima u zdravstvu iznosi 2,76 KM, a njihov zahtjev je da se poveća na 3,28 KM.

“Naš jedini zahtjev je povećanje neto satnice i usklađivanje s troškovima života. To je jedina stvar koju traže sva tri sindikata zdravstva u KS. Jasno smo doznačili Vladi KS i resornom ministarstvu šta su naši naredni koraci”, rekao je za Klix.ba Senad Sadiković, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu KS.

Dodao je da predstavnici sindikata očekuju pozitivan ishod sastanka.

“Međutim, ukoliko dogovor ne bude postignut mi imamo sindikalne mehanizme na osnovu kojih možemo djelovati, poput obustave rada”, zaključuje Sadiković za Klix.

Na pregovorima će prisustvovati predstavnici Sindikata radnika u zdravstvu, Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije i Strukovni sindikat medicinski sestara i tehničara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79