Zelene beretke poslale poruku Schmidtu: Borba branioca BiH koju smo mi poveli, nije bila politički obojena na nacionalnoj osnovi nego na patriotskoj za zajedničku domovinu svih

Zelene beretke poslale poruku Schmidtu: Borba branioca BiH koju smo mi poveli, nije bila politički obojena na nacionalnoj osnovi nego na patriotskoj za zajedničku domovinu svih


Visoki predstavnik Christian Schmidt, ali i njegov pravni tim obavljao razgovore sa čelnicima stranaka o nametanju izbornog zakona. Procurio je i dio prijedloga onoga što Schmidt namjerava uraditi, što je maksimalno uzburkalo političku javnost. Od jučer poslijepodne do jutros oglasili su se gotovo svi politički akteri u našoj zemlji i na svoj način protumačili ono što se kuha u kuhinji OHR-a.

Draft prijedloga je tako na istu stranu stavio i ljute političke protivnike. Kritike na prijedlog Schmidta uputili su SDA, DF, ali i SDP, Naša stranka, kao i Narod i pravda. Kritike su uglavnom usmjerene u detalj koji se odnosi na nametanje izmjena zakona koje reguliraju popunjavanje Doma naroda FBiH, ali i način izbora predsjednika i potpredsjednika FBiH.

Povodom novonaslate situacije oglasili su se članovi Zelenih beretki.

Poštovani VISOKI PREDSTAVNIČE ,
Ako želite dobro ovome narodu onda će te napraviti građansku državu na principu kojem je ona bila tisuću ili hiljadu godina prije komunista i ovih nacionalista!

Mi Bosanci i Hercegovci vas molimo nemojte dalje dozvoliti da budemo mi manjinski narod, veoma lahko možete to uraditi, ukinite samo sve predznake funkcija i biranja sa predznakom Hrvat Srbin Bošnjak. Neka se osjeća ko kako hoćeš ali domovina Bosna i Hercegovina mora postati ni manje ni više ista kao Austrija ili Njemačka.

Najveće zlo koje nam se moglo dogoditi je komunizam koji je i nametnuo parolu fašizma i nacionalizma u Bosni i Hercegovini, a to je da BiH nije ničija nego je i muslimanska i hrvatska i srpska. E tako je i dan danas a ona treba da bude samo bosanskahercegovačka.

Promjenom bilo kakvih zakona glasanja i biranja na principu da to samo odgovara nacionalistima produžavate ovu agoniju od 30 godina pa možemo reći i pogoršavate tu agoniju koja vodi NIČEMU ?

Dajemo vam i ovaj grb Jugoslavije na poklon pa pronađite Bosnu i Hercegovinu na njemu.
Shvatite borba naroda branioca Bosne i Hercegovine koju smo mi poveli nije bila politički obojena na nacionalnoj osnovi nego na patriotskoj za zajedničku domovinu svih onih koji je doživljavaju kao jedinu nezamjenjivu domovinu, ostale snage koje su je napadale i širile fašizam i nacionalizam moraju jednog dana shvatiti da su te politike prošlost inače ovakvo stanje prokletog Balkana će ostati ne promijenjeno idućih sto godina. – poručuju Zelene Beretke.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija