Željko Lazarević povrijedio 24-godišnjeg policajca koji ga je zatekao u provali u kafe bara

Željko Lazarević povrijedio 24-godišnjeg policajca koji ga je zatekao u provali u kafe bara


Željko Lazarević (44) iz Banjaluke uhapšen je rano jutros nakon što nožem napao 24-godišnjeg policajaca koji ga je zatekao u provali u kafe bar “Gracija” u Modriči.

Kako saznaje UNA Lazarević je nožem posjekao policajca po dlanu i to za vrijeme dramatične potjere i žestoke borbe u kojoj su obojica zadobila povrede po cijelom tijelu.

Prema nezvaničnim informacijama Lazarević je prvo šrafcigerom pokušao da ubode policajca, ali se ovaj odbranio i napravio mu polugu. Lazarević je zatim izvukao nož i braneći se policajac je uhvatio za oštricu, da bi ovaj povukao i rasjekao mu dlan. Gambanje se nastavilo sve dok policajcu nije stiglo “pojačanje”, kada je Lazarević savladan i uhapšen.

Zanimljivo je da su kolege jedva uspjele da pronađu policajca, koga je potjera za osumnjičenim odvela izvan gradskih ulica na neosvjetljenu lokaciju. Koliko je borba bila žestoka svjedoči i činjenica da su i policajaca i osumnjičeni završili u šipražju uz rijeku Bosnu, gdje su se tokom borbe skotrljali.

PU Doboj navode da je mladi policajac, koji tek dvije godine radi u službi, tokom patroliranja svojim reonom oko 3.20 časova primjetio da je provljeno u kafić “Gracija” u Modriči. To je odmah prijavio u stanicu i pozvao kolege, da bi potom uočio nepoznatog muškarca kako izlazi iz kafića.

“Muškarac se oglušio na sva naređenje policajca i dao se u bijeg. Kada ga je policajac sustigao osumnjičeni mu je konstantno pružao aktivan otpor pri čemu je policijski službenik zadobio povrede po cijelom tijelu. Tokom savlađivanja otpora policajac je uhvatio rukom za oštricu noža koji je osumnjičeni držao pri čemu je zadobio posjekotinu na dlanu”, rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona navodi da su, nakon nekog vremena, na lice mjesta stigli i drugi policijski službenici i osumnjičeni je uhapšen oko četiri sata iz ponoći.

“Izvršenim provjerama je utvrđeno je da se radi o Ž.L. iz Banjaluke, za kojim je PU Banjaluka raspisala tri potjernice. Nakon hapšenja od njega je oduzet nož i šrafciger, kao i novac za koji se sumnja da je isto veče ukrao iz automobila “Mercedes”, vlasništvo S.J.”, rekla je Kerkez.

Nezvanično saznajemo da se radi o iznosu od oko 400 evra, koji će biti vraćen vlasniku.

Kerkezova navodi da je povrijeđenom policajcu prva pomoć ukazana u Domu zdravlja u Modriči, ali je zbog težine povreda upućen u bolnicu “Sveti apostol Luka” u Doboju.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima teške krađe, pokušaja teške krađe, te napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Osim toga osumnjičeni Ž.L. se dovoi u vezi sa izvršenje više krivičnih djela protiv imovine na području Modriče i Dervente, što će biti predmet dalje istrage”, rekla je Kerkez.

Bogat dosije

Željko Lazarević ima bogat policijskih dosije. Ranije se dovodio u vezu sa krađama vozila, iznudama, kao i drugim krivičnim djelima.

Tokom 2016. godine uhapšen je zbog sumnje da je provalio u skladište benzinske pumpe “Nestro petrol” u Čardačanima kod Laktaša odakle je ukrao veću količinu cigareta. Zanimljivo i tada je pobjegao u šumu i uhapšen je poslije polučasovne potrage, dok su cigerete pronađene i vraćene vlasniku


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija